Facebook

Viktigt angående Coronaviruset!

För att inte sprida smitta till andra måste du själv ta ditt ansvar och avstå från att besöka våra aktiviteter om du känner dig sjuk eller på annat sätt är i riskzonen.

Bästa Musikälskare!

Det är snart 30 år sedan MFA bildades. Det är med illa dold stolthet vi vill presentera ytterligare en termin med förstklassig musik för en unik publik i en unik miljö.

Program Hösten 2021

OBS! Boka plats en vecka före på tel 08-590 807 00, biljetterna brukar ta slut fort.

Observera att man kan bara boka 6 platser/person

Vi öppnar dörrarna klockan 18.00 och musiken brukar komma igång ca 19.30 (när alla har fått sin mat)

entréavgift: icke medlem 140kr, medlem 100kr

Staffan Hellstrand

ensam med en gitarr och ett piano

Fredagen den 3/9 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 27/8 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Foto: Patrik Sventelius

Med en snart 30 år lång musikkarriär bakom sig har Staffan med åren blivit en av våra säkraste och mest sevärda liveakter.

Hans musik har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödligasvenska klassiker som ”Fanfar”, ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna I Haven”. Jo, den senare är också Staffans.

Förutom solokarriären har Staffan Hellstrand skrivit låtar till, och tillsammans med en mängd artister – från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, UnoSvenningsson och många fler, till och med det svenska fotbollslandslaget.

Trinity

...en av de mest intressanta smågrupperna svensk jazz förfogar över idag

Fredagen den 17/9 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 10/9 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Medlemmar

Andreas Hellkvist – Hammond B3

Karl Olandersson – trumpet

Jojo Djeridi – trummor


Presentation

Med sitt lekfulla samspel, ekvilibristiska soloinsatser, och en enorm spelglädje har Trinity hänfört sin publik runtom i landet. Deras sätt att spela standards och egna kompositioner har visat sig gå hem hos gammal som ung, hos jazzrävar såväl som den ovana lyssnaren. Många fascineras av Karls fenomenala trumpetspel, andra av Andreas sätt att hantera Hammondorgeln med både händer och fötter, av svängmaskinen Jojo Djeridi, och hur mångfacetterat och svängigt dessa tre kan låta ihop.

Trion har hittills släppt tre skivor som alla fått ett fint mottagande bland recensenter och lyssnare.

Karl Olandersson är en av Sveriges mest efterfrågade jazztrumpetare. Hans syns och hörs överallt i olika sammanhang, i jazzkonstellationer, på inspelningar och tv-produktioner.

Jojo Djeridi tillhör den generation jazztrumslagare som kom fram i slutet av 80-talet. Han har under åren spelat med de flesta av de stora inom svensk jazz och är sedan länge en etablerad och välkänd trummis i jazzsverige.

Andreas Hellkvist spelar orgel med en skicklighet och inlevelse som gör framträdandet till en fröjd för både öron och ögon. Hans klipp på youtube har hundratusentals visningar och lockar en allt större publik runtom i världen.

Några citat:

”...en av de mest intressanta smågrupperna svensk jazz förfogar över idag” - Hans-Erik Bergman, Sundsvalls Tidning

”Trinity är svensk jazz när den är som bäst”- Kåbe Lidén, Smålänningen


Trinitys webbsida

Trinity på youtube

Fotograf: Palli Kristmundson

Trio X

spelar från folkmusik på sitt sätt, musik från skivan ”Trad.Arr”

Fredagen den 15/10 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 8/10 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Fotograf: Urban Jörén

Trio X är:

Lennart Simonsson, piano

Per V Johansson, bas

Joakim Ekberg, trummor


Skrivet om skivan Trad.Arr


“Gruppen räds inte att ge det skarpskuret jazziga – med boppig inriktning – övertag i ett par älskade folkmelodier. Kombon dynamisk melodik och finurlig rytm kulminerar i Månnes polska (Ekberg) jämte Eggbo. Sammanhållet sound odlas, tillika organiskt samspel.” /Orkesterjournalen april-maj 2021


“Det finns en musikalisk lekfullhet hos Trio X of Sweden, som är mycket tilltalande och efter ett par decenniers målmedvetna finslipning av sitt musikaliska uttryck är Trio X of Sweden suveränt samspelt och faktiskt lite nyskapande i sina genreöverskridande ambitioner.”

/Länstidningen Östersund 14 maj 2021

Malin Berglund & Anders Forslund

egna visor och tolkningar av andras

Fredagen den 5/11 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 29/10 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Malin, gitarr och sång, en begåvad visartist från Hallstavik började sin musikkarriär med att spela in ett album med egna låtar. "Det är väl sån jag är" (Varför vänta?) Fortsatte sedan med att bilda en visgrupp "Dagslända" som har inriktat sig på tonsättningar av Stig Dagerman, "En vandring på Dagermans stig" Sedan följde en djupdykning i "Döda poeters sällskap" ett arbete med tonsättningar av kvinnliga diktare som resulterade i ännu ett album.


Anders är basist och sångare med lång erfarenhet. Redan på 60-talet var han igång, då med popgruppen Mascots vilken på 70-talet ingick i Fria Proteatern. Efter teaterlivet bildade han FJK tillsammans med Christer Jonasson och Mats Klingström. Men flera konstellationer väntade; Svenska Lyxorkestern, Gladpack, SvartLeffes kapell m fl.


Malin och Anders träffades när FJK spelade i Roslagen och det dröjde inte länge innan de två började samarbeta. Malin är otroligt kreativ när det kommer till uttrycksfulla texter och Anders tonsätter med säker stilkänsla. Ett otroligt lyckat samarbete som resulterat ett visprogram "Sykisk ohyra" med avstamp i texter som reflekterar de problem som många bär, inte minst efter en lång pandemi. Malin och Anders har också producerat Anders nya album "Slavisk Dans" och de båda är på god väg med Malins nästa album.


Vi får höra dels egna låtar, dels tolkningar av andra låtskrivare. Malin och Anders sjunger på svenska eftersom innebörden i låtarna blir mer uppenbar. "Man kommer inte undan"

Malin och Anders vill gärna beröra. Allt är på allvar, även glädjen!


Mer info om Anders Forslund

Coste / Suranjana / Emmy

Ett annorlunda möte

Fredagen den 26/11 klockan 19.30

Konserten startar 19.30


Serveringen öppnar 18.00

Picchus Café ser gärna att du förbokar mat.Boka plats från fre 19/11 kl 9.00 på 08-590 80700


Varmt välkommen!

Coste Apetrea & Suranjana Ghosh har samarbetat till och från i 10 år. Det är ett lite annorlunda möte mellan kulturer på så sätt att de möts halvvägs, det är varken ett indiskt eller västerländskt sätt att skapa musik utan ett givande och tagande, via helt orepeterad improvisation där bägges erfarenheter på sina instrument och kunskap om musik får fritt spelrum.

Vi kommer att få höra lyhörda improvisationer som kan innehålla fragment av kompositioner eller bara vila på ett visst modus som råkar komma upp i stunden.

Till detta har de adderat Costes dotter Emmy som bidrar med egna och andras låtar som lutar åt Soul, R&B hållet. Vackra melodier av en vacker röst kompat av svängiga gitarr och Tabla grooves.

Vi kommer att fylla på med fler artister som kommer till Picchus under våren 2022

så håll utkik här och på våran facebooksida för nyheter!


Vi ses!

Facebook

Musikkvällar

Hur gör man om man vill lyssna till bra musik i sin hemkommun?

Man bildar en musikförening som arrangerar konserter med den musik man tycker om!

Med stöd från ABF, kommunen och Statens Kulturråd så går det. 

Sedan 1991 har Musikföreningen Apoteket (MFA) verkat i Picchus Cafés lokaler och aldrig har trycket varit större än nu.


Vill du prenumerera på nyhetsbrev om kommande konserter via mejl så beställ här: 


Ange "ansluta" på ärenderaden. Du kan givetvis avsluta prenumerationen när du vill genom att ange "avbryta" på ärenderaden.

Mejl-adressen du anger kommer endast att användas av oss.


(Du ska få en kvittens att du är ansluten inom ett par dygn, försök igen annars.)

Bli medlem genom att sätta in 150 kr på PG 964760-3 

Skriv till oss: klicka här

Styrelsen

Hitta hit

Nu

Det sitter i väggarna!

Att spela i ett hus som är nästan 300 år gammalt och som dessutom är en gammal vägkrog bidrar en hel del till god stämning och atmosfär.

Det tycker vår publik och det tycker våra gästande musiker som ofta kommer tillbaka i olika konstellationer.

Det är ingen stor konsertlokal precis, 50 personer innebär utsålt, och publiken sitter mer eller mindre i knät på artisterna.

Intimiteten gör att man lyssnar intensivt och musikerna känner av stämningen och ger det där lilla extra som bidrar till musikalisk magi.

Till magin bidrar förstås också den fantastiska publiken och den utsökta maten som Picchus Café serverar.

Gamla apoteket ”Picchus”

Artister

I föreningens stadgar står bl. a att det skall vara musik med folklig prägel, jazz, blues och att det skall vara artister med såväl lokal anknytning som mer riksbekanta musiker.

Några av de lokala förmågor som gästat oss tidigare år är idag riksbekanta och i vissa fall världsberömda inom sin genre.

Som exempel kan nämnas tre unga folkmusiker från Uppsala som gästade oss för sju år sedan under namnet Väsen. Då var de unga lovande musiker, sedan blev de musiker bakom Nordman och nu turnerar de världen runt som berömda svenska folkmusiker.


Under åren har ett kontaktnät inom musikerkretsar utvecklats och det är inte svårt att få artister som vill spela hos oss. Tvärtom känns det ibland lite svårt att välja ut vilka som skall få spela och vilka som inte kan komma. 

Som exempel på artister som spelat hos MFA kan nämnas Mynta, Swedish Jazz Kings, Coste Apetrea, Ba Ba Blues, Anders Hagberg, SWÅP, Groupa, Frifot, Rosenbergs Sjua och många fler.

Timber

Musikgruppen RAA

Medlemmarna

Utan medlemmar blir det ingen förening. Därför månar vi om våra medlemmar så mycket vi kan.

Medlemsförmånerna är ett medlemsprogram som skickas ut varje säsong och rabatterad entrékostnad.

Det är stor efterfrågan på biljetter till våra musikkvällar och tyvärr blir några utan, även medlemmar, men som medlem är du en del av den ack så viktiga statistiken som ligger till grund för de bidrag föreningen lyfter.

Så även om du inte får en biljett så kan du känna att du i alla fall stöder föreningen i dess arbete och fortlevnad.

Det tackar vi för!

VIKTIG INFORMATION!!!

Bokning kan ske fr o m fredagen veckan före resp. musikkväll.

Obs! Ingen bokning via mejl eller telefonsvarare.

Man kan bara boka 6 platser/person

Biljetter skall hämtas före 19.30 annars säljs de till eventuell kö.

Det går att betala i entrén med kort och via swish .

Det finns ca 12 parkeringsplatser i direkt anslutning till Picchus.


OBS! Lokalen är tyvärr inte handikappanpassad!

För mer information, vänligen kontakta: info@musikforeningenapoteket.se

14/6 2020

Tillbaka