Program

Våren 2022

11/2

Patrik Isaksson

solo


Patrik Isaksson slog igenom 1999 med låten "Du får göra som du vill" som de flesta av oss har en personlig relation till.

Patrik har medverkat ett par gånger i Melodifestivalen och han är inte bara en känd artist i Sverige utan har även haft stora framgångar i Finland och Danmark.


Mer info om Patrik

Fotograf: Mattias de Frumerie
Fotograf: Mattias de Frumerie

18/2

Lena Willemark & Roger Tallroth

Gitarr och fiol i naturlig förening


Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig f rån sina läromästare. Hon har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer och har tagit emot en rad utmärkelser.


Roger Tallroth från Huddunge i Uppland har utvecklat ett eget unikt sätt att spela gitarr genom åren som satt djupa avtryck för kommande generationers gitarrister. En portalfigur för det svenska och nordiska strängaspelet! Roger har varit verksam i gruppen Väsen som han var med och bildade 1989. Väsen har släppt otaliga plattor och turnerat över hela världen. Roger har spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.


Här får vi höra dom tillsammans i visor och folkmusik, vemod och rytmiskt lekande!

11/3

Meta Roos Trio

...den svängigaste Dalkullan med sin trio


Medlemmar

Meta Roos – Sång

Jan Ottesen– Gitarr

Per V Johansson – Bas


Presentation

Meta Roos är nog den svängigaste Dalkullan med en bredd som få artister. Hon gillar mångsidigheten i sitt liv som artist. Ni kunde höra henne i ledtemat från Lejonkungen ”En värld full av liv” Har gjort en kritikerrosad cd med material från Ella Fitzgeralds

låtskatt ”Meta sings Ella”

I utlåtandet från Monica Zetterlunds stipendiet kan man läsa”Meta Roos har genom åren förnöjt publiken på jazz och underhållningsscener. Denna genuina dalkulla övertygar i allt hon tar sig för.

Hennes otroligt fina röst tillsammans med härlig timing och uppfattning gör oss i publiken andlösa”

Hon har även erhållit Ulla Billqvist och Anita O´Day- priset.


Här får vi möta henne tillsammans med två av hennes favorit musikanter. Hennes make, Jan Ottesen gitarr och jämtlänningen Per V. Johansson på bas. Två musiker med stor erfarenhet av det svenska musiklivet. Här bjuder Meta sin publik på allt från dalavisor, till låtar ur den amerikanska sångboken.Vackra ballader och svänget, det finna alltid med !

1/4

Lisas

Lisa Långbacka & Lisa Rydberg duo


Fiddle & Accordion Conversations


Duon LISAS bildades 2011 efter att violinisten Lisa Rydberg och accordeonisten Lisa Långbacka från varsitt håll fått höra: ni borde spela tillsammans! Samarbetet fick en kickstart vid EBU Folk Festival i Kroatien och sedan dess har LISAS framträtt i Europa, Kanada och USA. I deras kompositioner hörs spår av såväl barock som tango, improvisationsmusik och nutida konstmusik. Debutalbumet Fiddle and Accordion Conversations hyllades av kritikerna och valdes till ett av århundradets viktigaste folkmusikskivor i tidningen LIRA samt tilldelades Manifestpriset 2018 i kategorin Årets folk. Duon samarbetar även med artister som Lena Willemark, Sofia Karlsson och norska stråkorkestern Trondheimsolistene.

duolisas.com


Lisa Rydberg - Riksspelman och barockviolinist - är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och den första någonsin i Sverige att gå en kombinerad utbildning i klassisk musik och folkmusik. Hon har även erhållit Diplom på barockviolin. Lisa Rydberg är numera frilansande musiker med ett brett register; hon utgör ena halvan av den hyllade duon Bach på svenska och har turnerat itigt med grupper som Jul i folkton och Sofia Karlsson band. Lisa har gett ut sex skivor i eget namn och kan därtill höras på en rad album med artister som Nicolai Dunger, Sofie Livebrant, Thomas Di Leva, Ane Brun och Ulf Lundell. År 1999 blev hon Riksspelman och har även tilldelats Pekkos Gustafs hederspris och Spel Stinas medalj.

www.lisarydberg.com


Lisa Långbacka - accordeon - rör sig mellan skilda musikaliska världar; från samarbeten med pop-, jazz- och folkmusiker till opera och teatermusik. Hon är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och har bland annat komponerat för kammarorkestern Musica Vitae, varit kapellmästare för Cullbergbaletten, arbetat vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och turnerat med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Lena Willemark och Norrbotten Big Band. Lisa Långbacka musikproducent för Nobelbanketten 2017 där hon också medverkade som musiker och kompositör. Hon har blivit utsedd till Årets dragspelare av Sveriges Dragspelares Riksförbund och erhöll 2018 STIMS pris ”Årets kompositör” vid Folk- och Världsmusikgalan.

www.lisalangbacka.com

6/5

Bengan Janson

Tangentekvilibristen och spelmannen


Bengan Janson

Tangentekvilibrist med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt.

Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30 åriga karriär.


Att placera in den glade spelmannen Janson i ett fack låter sig inte göras. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musik- komikens värld, allt är spelbart. Genom en nära publikkontakt och en osedvanlig musikalisk begåvning hanterar han både tangenter och publik på ett märkvärdigt lättsamt och begåvat sätt.